Lene skriver på @skolebibliotekaren:


Jeg er meget glad for Dansklærerforeningens serie “Min historie”, hvor forfattere og illustratorer fortæller fra eget liv. Jeg har altid elsket, når mine bedsteforældre fortalte anekdoter fra deres barndom, og mine egne børn beder mormor om at fortælle de sammen historier igen og igen. Den samme oplevelse får jeg ofte med den her serie.


Bogen er illustreret af Dorte karrebæk, og jeg kan virkelig godt lide illustrationerne. Jeg synes, at hendes streg er lidt anderledes her, end den “klassiske Dorte Karrebæk”, og anderledes er godt, de er fede, og der er en dybde og følsomhed i dem, som jeg bliver ramt af.


Oscar K. ‘s bøger har altid udfordret mig, det er aldrig kedeligt, og jeg skal altid tænke over, hvad det nu er for noget. Her i “Og så var der verden som den var” om ham selv, fylder mændene meget, mænd der har fyldt i livet og er kommet lidt tættere på andre damer, end hvad deres  koner har brudt sig om.

 

Oscar K.’s barndoms anekdoter fortæller om en anden tid at være barn i, det kan jeg godt lide, det historiske indblik med en personlig vinkel. Jeg synes også, der er en tristhed i fortællingen, som rammer mig. Både en tristhed over en til tider barsk barndom, hvor faderens måde at være på, må have fyldt, men også en tristhed over, at være en ældre mand, der kan mærke hvilken vej, det går med livet.


Bogen er modtaget fra forlaget og anbefales til en moden læser eller til højtlæsning i de ældste klasser - der er meget mellem linjerne, som kræver sin læser.