Oscar K. har blandt andet udgivet "Lighuset i Breslau" på Dansklærerforeningens Forlag. Til bogen kan du også finde et gratis undervisningsforløb. Opgaverne i forløbet er rettet mod afgangsprøven i dansk, og eleverne skal beskæftige sig med litteratur for at opleve, forstå og erkende gennem teksten.

Sammen med Dorte Karrebæk og Lilian Brøgger har han skabt "Illustreret Verdenslitteratur" ved at gendigte Shakespeare, Cervantes, Voltaire, Goethe, Dostojevskij og Chandler for at give de unge mulighed for at stifte bekendtskab med det bedste.

Og han kaster med "Bærbar dansk litteraturs historie" helt nyt lys på dansk litteraturs historie. Henvendt til alle litteraturinteresserede.

Er desuden kendt for kulthistorierne om to hårde hunde og en kat i "De tre", der udkom på Dansklærerforeningens Forlag i årene 2006-2008. Bøgerne er blevet kaldt "grummere end Grimm" og "fantastisk og grænseoverskridende" ...

»Ole Dalgaard er en intellektuel i dette ords fineste betydning. Tænkende som få. Opslugt af fordybelse. Belæst som få. Men også ødselt givende for dem, som vil give igen eller tage imod. Derfor har han også startet en læsekreds for mænd på Juelsminde Bibliotek. Og her står den ikke på litterære metervarer, men på de store forfattere, som Ole Dalgaard forstår at føre frem; han er jo ikke tangodanser for ingenting!«

Læs hele Jens Raahauges fødselsdagsportræt af Oskar K.

Link: folkeskolen.dk/1787044/ole-dalgaard-alias-oscar-k-fylder-70